ВАЖНО: Данный сайт не содержит призывов к национальной, расовой и иной розни. Сайт не содержит материалов фашистского, нацистского, расистского и террористического содержания. На сайте нет призывов к свержению существующего строя в какой-либо стране мира. Данный сайт не пропагандирует насилие. Содержание данного сайта является субъективным отображением действительности. Если вы не согласны с содержанием данного сайта - покиньте его.
Главная » 2010 » Май » 15 » Антифашисти виступили проти Сталіна
Антифашисти виступили проти Сталіна
02:34


Соціальний рух "Антифашистська дія” категорично проти встановлення пам’ятника радянському диктатору Йосипу Сталіну в місті Запоріжжя та намірів встановлення подібних пам’ятників у інших містах України. "Сталін є представником тих кіл радянської бюрократії, які призвели до придушення завоювань революції 1917 року, жахливого Голодомору 32-33 рр., знищення і репресій неугодних у 36-37 рр., формування тоталітарного режиму з ним на чолі”, - йдеться в оприлюдненій антифашистами заяві. Тому, на думку "антифа”, встановлювати такий пам’ятник напередодні 65-ої річниці перемоги над нацизмом ганебно.


"Викликає також велику кількість запитань його "антифашистська діяльність”. Політика Сталіна фактично привела до поразки республіканської Іспанії фашистському режиму Франко, репресій відносно інших, не орієнтованих на радянський режим антифашистських політичних сил.

Поразка в Іспанії стало однією з перших і найбільш болючих поразок лівих сил у Європі.

Подальша політика сталіністів у Комінтерні щодо загрози фашизму, політика стосовно єдності антифашистів в Німеччині перед обличчям гітлерівської загрози та фактичної співпраці з нацистами, дають нам всі підстави стверджувати, що диктатор задля реалізації своїх амбіцій не зупинявся ні перед чим і несе в значній мірі моральну відповідальність за піднесення та становлення фашистських режимів”, - стверджують молоді українські антифашисти.

Існує багато думок відносно "геніальної” ролі генералісимуса Сталіна в Другій світовій війні. Радянська пропаганда, тон якій задав сам Сталін, твердить про виключну роль диктатора в досягненні перемоги над гітлерівцями. Ми хочемо піддати це великому сумніву. Перемога над гітлерівською коаліцією є результатом самовідданої боротьби людей і народів, котрі виступили проти коричневої чуми. В тому числі партизанів і підпільників з числа країн, в яких переміг та утвердився фашизм. А значить, і німецьких підпільників та італійських партизан тощо. І одну з центральних ролей в цьому, безумовно, належать народам колишнього СРСР, які ціною величезних втрат та незгод здолали фашистського звіра.

Ми безумовно чітко усвідомлюємо, що сили, які висувають Сталіна на п’єдестал, орієнтуються на авторитарну Росію сьогодення, де реабілітація радянського диктатора покликана легітимізувати режим "сильної руки” Путіна-Медвєдєва. Нас непокоїть, що політики, котрі це роблять в Україні, називають себе лівими та антифашистськими, будучи насправді представниками правоконсервативного, проросійського шовіністичного табору. Це дискредитує не лише лівих, це дискредитує антифашистську боротьбу, яка ведеться і сьогодні в нашій країні.

Ми вважаємо, що найкращою шаною людям, котрі поклали своє життя в боротьбі проти фашизму, є активна позиція і боротьба проти сучасних ідейних нащадків Гітлера. Нажаль, ЗМІ, інтелігенція, суспільство та політичні сили закривають очі на все більш помітну авторитарну загрозу в нашій країні. Неофашисти не бояться відкрито висловлювати свої погляди, вести пропаганду, марширувати вулицями наших міст та містечок. Вони отримують підтримку від державної влади, політичних сил та правоохоронних органів. Фактично чи не єдиною силою, яка протистоїть їм, в тому числі фізично, є молоді антифашисти, не один з яких уже загинув від рук сучасних нацистів.

Тому ми звертаємося до ветеранів, до всіх небайдужих людей, долучатися до антифашистського спротиву, який, незважаючи на те, що 65 років тому була підписана капітуляція гітлерівської Німеччини, змушений продовжувати свою боротьбу. Єднаймося в боротьбі!

Джерело: Антифашистська дія
Просмотров: 1276 | Добавил: Sk1n | Теги: антифа, заявление | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]